Estiraments Estàtics

Per què al acabar l’exercici físic és important fer Estiraments Estàtics?

Igual que succeeix amb l’escalfament, els Estiraments Estàtics són molt important per a la Prevenció de les lesions. Al acabar de fer exercici físic, el nostre cos s’ha vist sotmès a un esforç on els principals grups musculars i articulacions solen quedar carregats o fatigats degut a l’esforç, i per això és necessari que tornin a l’estat de descàrrega que es tenia abans d’iniciar la pràctica.

El segon objectiu principal dels estiraments és millorar la qualitat física de la Flexibilitat, que ens permet millorar la tècnica i l’eficiència dels nostres moviments.

És important tenir en compte que si els estiraments no es fan de manera correcte, poden danyar més que afavorir. Per això és essencial conèixer la seva tècnica, fer-los sense presa i amb un control de la respiració (inspiració – expiració).

A més a més, si realitzem habitualment Rutines d’Estiraments, també podrem obtenir beneficis com l’augment de la flexibilitat i l’augment de l’extensió i amplitud dels nostres moviments. Prevenir lesions degudes a sobrecàrregues, rampes, sobreestiraments musculars, trencaments fibril·lars, esquinços, molèsties en les articulacions, etc. Ajuda a millorar la son i a disminuir l’estrès, el mal de cap i d’esquena. Ens ajuda a reduir la tensió muscular i relaxació del cos, la millora de la coordinació dels moviments i del coneixement del nostre cos. I també contribueix a la millora la circulació sanguínia i a la recuperació de la fatiga muscular.

 

Exemples de Rutines d’Estiraments del Tronc Superior:

Exemples de Rutines d’Estiraments del Tronc Inferior:

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.