Fonaments i Coordenades

¿Què són els Fonaments

i les Coordenades?

Resultado de imagen de engranatges
Resultado de imagen de pilars

Quan parlem de fonaments i de coordenades, no estem parlant de qualsevol cosa, tot lo contrari. És possible que siguin un dels aspectes que passen més desapercebuts en el nostre dia a dia, en les situacions que vivim i descobrim, en les nostres accions quotidianes i en les que voldríem fer, en les nostres relacions socials i familiars, laborals o d’oci. En els nostres errors i en els nostres èxits, en les nostres pors i en les nostres metes, en definitiva… en la nostre manera de de veure, de fer, de ser i de sentir.

¿I si són tan importants, per què no es veuen a primera vista? ¿Què són, llavors?

Són els elements bàsics que fan que les coses es puguin moure. Com els engranatges d’un rellotge. No es veuen, però sempre estan en funcionament. I alhora, fan que aquest moviment tingui un sentit i una orientació.

¿Llavors, quins són els fonaments i les coordenades de l’assignatura?

Són els mateixos que regeixen la conducta humana, les relacions socials, les dinàmiques de treball, les cultures, els equips esportius, els exèrcits, les subcultures, les institucions, les famílies, els moviments socials… i el més important, la manera en que construïm el nostre camí a la vida. Aquests fonaments i aquestes coordenades són les Normes, els Objectius, els Valors i els Principis.

I si l’assignatura d’Educació Física ens pot servir com a eina per enfortir el nostre creixement físic i mental, i orientar-lo cap al seu màxim potencial, amb salut i seny, deixem constància dels seus fonaments i les seves coordenades perquè serveixin com a exemple i referència per a les coordenades i fonaments personals de cada alumne al llarg del vostre procés d’aprenentatge i del vostre recorregut personal.

Objectius Normes Valors Principis.docx

Conductes a Evitar

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.