Equip Tècnic

¿Què és un Equip Tècnic o Cos Tècnic?

En els equips esportius, l’entrenador no és la única persona o professional que participa en l’aprenentatge i rendiment dels jugadors o esportistes. Sempre s’envolta d’un equip especialitzat, cadascú amb la seva funció, que faciliten les dinàmiques i tasques esportives, així com el registre de la informació, tan individual com grupal, per poder optimitzar l’evolució i el rendiment de cada membre de l’equip i del grup sencer.

I si les sessions d’Educació Física tenen a veure amb els entrenaments dels equips esportius ¿Perquè ser menys i no utilitzar aquells recursos que fan que cadascú pugui treure el seu màxim potencial al llarg del temps?

Així doncs, els membres del nostre Cos o Equip tècnic tindran com a objectius principals, dinamitzar les sessió d’Educació Física i registrar la informació necessària per contribuir, tan en la millora personal dels companys, com en l’eficiència de l’assignatura. A més a més, tindran l’oportunitat d’aprendre continguts des d’una altre perspectiva: l’observació i la dinamització.

¿I com portem a la pràctica aquest objectiu? Mitjançant les Funcions d’Equip. ¿I què són? Doncs la “DOBLE R“, els rols i responsabilitats que permeten que hi hagi ordre i agilitat a la pràctica esportiva i a les activitats grupals. 

Aquestes Funcions, a més d’afavorir a les dinàmiques internes de les sessions i del grup, permeten que aquells alumnes que no poden realitzar la pràctica esportiva, per motius justificats, puguin igualment participar activament de l’aprenentatge i del grup des d’una altre perspectiva.

 

Per aprendre i participar, només cal voler.

 

Funcions d’Equip

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.